Depression

Ønsker du hjælp til forandring?

I mange situationer i livet kan man håndtere udfordringer enten ved at bearbejde dem selv eller med hjælp fra ens nærmeste. Nogle gange kan ens udfordringer dog kræve lidt ekstra hjælp udefra – eksempelvis når man har en depression.

Det er meget normalt, at man i løbet af sit liv oplever at være trist eller ked af det. Det kan bare være i få øjeblikke eller i perioder. Når nedtryktheden dog begynder at blive mere gennemgribende, og den begynder at gå ud over din energi og lyst til ting, som du normalt gerne vil, så kan det være til stor hjælp at opsøge en psykolog.

Hvordan opleves en depression?

En depression kan ramme forskelligt fra person til person. Den kan også opstå af forskellige årsager, hvorfor der ikke kun er ét svar på, hvorfor du oplever din depression. For nogle kan en depression trigges af en livssituation, sundhedsproblemer eller at du er blevet fyret på jobbet. Det kan også komme af uoverensstemmelser i parforholdet, eller hvis du oplever et negativt arbejdspres eller dårlig ledelse, der påvirker dit humør.

Det er ideelt, at du kontakter mig for en nærmere dialog, hvis du har oplevet flere af nedenstående symptomer i flere uger:

  • Du oplever en betydelig nedsat energi og en overvældende sløvhed gennem store dele af din dag.
  • Du trækker dig tilbage fra det sociale, familiebegivenheder eller generelt fra omverden.
  • Du kan mærke, at kroppen er ekstra sensitiv og du er let til tårer. Det kan være svært at overskue, hvordan du skal komme igennem din dag.
  • Du begynder at miste tilliden og troen på dig selv og dine evner. Det påvirker dit humør.

Få bugt med din depression gennem terapi i København

Hvis du oplever at have symptomer på en depression, kan det være en fordel at tage en snak med en professionel så hurtigt som muligt. Mest for at du lettere kan blive klædt på for at overvinde din depression, men også fordi der findes effektive behandlinger for netop dette område.

Det er vigtigt at starte et forløb med en psykolog, som du tror på er stærkt engageret i at hjælpe dig. Hos mig kan du forvente et ærligt og struktureret forløb, som har fuld fokus på, at du skal kunne leve det liv, som du ønsker.

Er du i tvivl, om det du oplever er en depression, eller noget en psykolog kan hjælpe med, så er du meget velkommen til at ringe på tlf. 26 23 60 78 eller skrive til mikael@psykologmikaelknudsen.dk. I min klinik i København kan du også få hjælp til stress og angst. 

Psykolog Depression København